Chiefs Leuven wil als club groeien door zo snel mogelijk te investeren in de liefde voor en het plezier in de ijshockeysport bij kinderen. Natuurlijk gaat het om plezier, coaching, leren, ijshockeyspeler worden, maar dit kan alleen worden bereikt door perspectief te bieden, d.w.z. een toekomstdroom voor elk van hen om speler van het eerste team of zelfs het Belgische nationale team te worden. Chiefs Leuven is ervan overtuigd dat met een focus op groei en het geven van een toekomst en perspectief aan onze jongeren, niet alleen de club in aantal zal groeien maar de ijshockeysport in het algemeen. 
Deze visie kan alleen bereikt worden als we de juiste waarden hebben. Veel waarden zijn juist, maar voor Chiefs ligt de focus op 

Passie: We houden van onze sport en zijn omgeving; We delen onze ervaringen 

Gelijkheid: We zijn er trots op dat iedereen een plaats kan hebben in het ijshockey en racisme of enige andere vorm van intolerantie wordt niet geaccepteerd.

Teamgeest: Er zit geen I in TEAM. Hockey is een teamsport en als teamspeler streven we ernaar om het hele team naar het hoogste niveau te brengen.

Respect: Vrijwilligers besteden hun vaak spaarzame vrije tijd aan de club. We behandelen hen met respect zoals we elk ander persoon met respect behandelen. Chiefs Leuven hanteert dit als een hoge standaard op en naast het ijs.